Påbörjat virkning i eftermiddag :) måste g...

2012-03-31, 22:29:28 / Kategori:

img_9983 (MMS)

Påbörjat virkning i eftermiddag :) måste göra något med händerna känner jag!


Dregglisar

2012-03-31, 18:28:36 / Kategori: Allmänt
Hej!

Lördagen har bara försvunnit. Imorse var jag och klippte mig på frisörstugan no. 19 i Alingsås, frisören heter Alexandra och är väldigt duktig och trevlig. Äntligen har jag hittat en bra frisör där jag bor :) Hon lockade håret med plattången när hon var färdig eftersom det var Lördag och allt!

Idag blev det lite inköp av jerseytyger för jag har tänkt göra dregglisar. Ni som inte vet vad det är såär det som en dregellapp till babys. Hittade jättefina tyger i olika mönster och kulörer. Bilder på det kommer sen. Medans jag sitter här i soffan håller Richard på som bäst med att göra i ordning vårt rum. Det hinns nog inte med någon målning idag för som sagt så vet jag inte vart tiden försvann denna Lördag.

 


Denna bild är hämtad från: http://dregglis.se/

Dessa bilder är bara inspiration- det blir inte dessa typer av tygmönster!

See ya!!

Äntligen fredag

2012-03-30, 19:48:05 / Kategori: Allmänt

Friday!! Need I say more?!

Härligt är det med fredag och den stundande helgen. Ikväll blir det grillat med klyftpotatis och en underbar sallad samt grillad majskolv som jag fullkomligt älskar just nu. Richard och jag var iväg på storhandling på ICA Maxi med alla andra fredagshandlare...det vill säga att det var fullproppat i affären och alla gick nästan på varandra. Nästan lite a la Ullaredshysterin.

Vattenträningen gick bra idag och alla som är i bassängen är så himla trevliga. Jag har fått ett eget träningsprogram som jag följer och det går bra i vattnet, men så fort man kommer upp ur bassängen känns det ganska så rejält. Nu är det vecka 34 vilket innebär att det är 6-7 veckor kvar tills det är dags för den lille att komma. Jag tittade på SVT play och på programmet" Född 2010". Det var skönt att få se olika familjer och deras historier kring hur det var innan, under och efter förlossningen. Var riktigt passande att de sänder de avsnitten nu :)

Nu är det mat ♥

Hoppas ni alla har haft en underar fredag!


Såhär fint är det ute idag :) kan meddela ...

2012-03-30, 12:07:38 / Kategori:

img_7952 (MMS)

Såhär fint är det ute idag :) kan meddela att jag har sett de första vitsipporna nu...här i västra Götaland har jag inte sett skymten av blåsippor, men vitsippor finns det gott om!


MAM Perfect

2012-03-30, 08:21:27 / Kategori: Allmänt

Denna produkt är relativt ny och man har sett att det finns ett direkt samband mellan nappanvändning och babyns käk - och tandutveckling. Själva sugdelen bör vara tunn just där tänderna möts för att förhindra eventuellt negativa effekter på tandutvecklingen. MAM Perfect har en sugdel som är 60 % tunnare för att minimera trycket på babyns tänder och är dessutom 3 gånger mjukare och mer följsam. Nappen är framtagen av MAM i samarbete med tandregleringsspecialister och barntandläkare. Som förälder bör man välja en napp som har dessa kriterier redan innan babyns första tänder bryter fram.

MAM Perfect- Bilden är hämtad från: http://www.mambaby.com/mam_perfect,26517.html


Godmorgon

2012-03-30, 07:49:52 / Kategori: Allmänt
Godmorgon!

Idag vaknade jag tidigt och äntligen skall Richard göra om i vårt rum i helgen. Han skall måla rummet vitt. För tillfället har vi en beige tapet och en fondvägg med en mörkare chokladaktig ton och personligen har jag aldrig tyckt om just den färgen i sovrummet så det skall bli jätteskönt när han har fixat färdigt med det :)

Medans jag sitter här och skriver hör jag hur fåglarna kvittrar utanför fönstret- underbart att höra ♥

Idag skall jag till närrehab för vattenträning pga att jag har foglossning. Skönt att det finns resurser att kunna få hjälp med detta :) Jättetrevliga tycker jag att dem är!

Vad blir det för fredagsmys idag? Tänk att det var en sådan diskussion häromdagen om just fredagsmys och att det är fredagen man längtar efter hela veckan och att få umgås med sina nära och kära.

Ett citat:
" A smile happens in a flash, but it´s memory can last a lifetime."

Jag hoppas att alla känner glädje över livet och alla dessa glädjestunder man får se fram emot. Just nu blir jag glad när den lille rör sig inne i magen och trycker ut ett knä eller en fot :)

See ya ´all!

Underbar dag

2012-03-29, 17:40:28 / Kategori: Allmänt

Hej!

Igår var jag och Richard på föräldrargrupp för tredje gången av fyra. Först åt vi frukost ihop med de andra paren som väntar barn ungefär samtidigt som oss. Igår pratade vi om partner och relationer och hur de kan förändras den första tiden efter förlossningen. Efter föreläsningen/informationen gick vi iväg till bassängen för vattenträning och avslappning samt andningsteknik inför förlossningen. Det var väldigt roligt och alla i gruppen känns så jordnära. I slutet av avslappningen skulle alla ställa sig i två led bredvid varandra och sedan skulle en och en flyta igenom spalten vi bildat genom att alla hjälpte till att föra igenom varje person. Jag trodde att jag skulle tycka att det var märkligt att andra människor som man bara känner lite ytligt tar på en, men det var inte så jobbigt. Denna övning skulle symbolisera att främmande människor kommer att ta på en under själva förlossningen.

Ett fint ordspråk idag är följande:

" Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take away our breath."

När den lille kommer kommer detta vara ett sådant tillfälle. Ett tillfälle som man inte kommer att glömma och som kommer att ta andan ifrån en.

Hoppas ni alla har haft en fantastisk dag med sol för det har jag ♥


Små byxor till den lille hittade jag på H&M

2012-03-27, 16:21:52 / Kategori:

img_1802 (MMS)

Små byxor till den lille hittade jag på H&M


En fin pyjamas till den lille!

2012-03-27, 16:20:50 / Kategori:

img_3502 (MMS)

En fin pyjamas till den lille!


Smart påsförvarare!!

2012-03-25, 12:57:26 / Kategori:

img_1108 (MMS)

Smart påsförvarare!!


Kryddhylla uppsatt - också det praktiskt, ...

2012-03-25, 12:56:40 / Kategori:

img_4459 (MMS)

Kryddhylla uppsatt - också det praktiskt, snyggt & ordningsamt!


Fixat & donat i köket för att få lite mer ...

2012-03-25, 12:55:58 / Kategori:

img_5482 (MMS)

Fixat & donat i köket för att få lite mer ordning på prylarna!


Ställa fram klockan är vad vi får göra ina...

2012-03-24, 18:28:10 / Kategori:

Ställa fram klockan är vad vi får göra inatt! Äntligen sommartid! På morgonen var det dimmigt, men vid lunchtid sprack det upp & solen kikade fram. Snart dags för mat - potatisgratäng med högrev & en god sallad till det! Gott ska det bli!


Tandblekning

2012-03-23, 15:48:34 / Kategori: Allmänt
Tandblekning är en metod som är säkrast när den utförs av en legitimerad tandläkare eller tandhygienist. Det finns fler varianter att välja mellan: tandblekning med skenor hemma som framställs av tandläkare/tandhygienist eller klinikblekning med snabbt resultat med en Zoom-lampa.

Blekning med Zoom-lampa

Behandlingen tar ca 1,5 timme totalt med alla förberedelser och utförs på tandvårdskliniken. Kom ihåg att alla kliniker använder ej denna typ av blekningsmetod så ett tips är att ringa runt till olika kliniker och höra sig för vilken metod just de använder och kostnaden för behandlingen. Kostnaden för blekning får varje enskild person ståför själv och ingår inte i tandvårdens högkostnadsskydd.
Lampan används i kombination med en blekningsgel som appliceras på tänderna och resultatet kan bli upp till 8 nyanser vitare.

Först gör tandläkaren en färgtagning av den ursprungliga färgnyansen på tänderna, därefter skyddas tandkött och slemhinnor utav ett material som förhindrar att blekningsgelen som sedan appliceras skall komma i kontakt med tandkött/slemhinnor. Zoom-lampan bleker tänderna 3x20 min eller 3x15 min och bleker under denna tid tänderna.

Efter behandlingens slut har tänderna blekts upp till 8 nyanser vitare och tandläkaren/tandhygienisten har eventuellt tagit ett avrtyck för hemblekningsskenor som skickas med hem när behandlingen är klar.

Blekning med skenor hemma

Hemblekning sker med hjälp av individuellt anpassade skenor som framställs av en tandtekninker för att skenorna ej ska läcka ut blekningsmedel och sitta så tajt som möjligt omslutna kring varje tand.

Vid första esökethos tandläkare/tandhygienist säkerhetställs det att det ej finns någon tandsten och missfärgningar som kan tas bort med hjälp av andra metoder. Tänderna blästras oftast med bikarbonat & vatten samt poleras professionellt av tandhygienisten. Detta för att skapa en så bra förutsättning som möjligt inför den kommande blekningsbehandlingen. Ett foto tas på tänderna för att se tändernas färg innan blekningen. Därefter tas ett avrtyck för framställning av blekskenorna. Det tar ungefär en vecka innan blekskenorna är klara hos tandteknikern och då är kunden välkommen tillbaka för ytterligare ett besök som syftar till att kunden får instruktion i hur man bleker hemma. Tänderna poleras även vi detta tillfälle och kunden får efter avslutad behandling komma tillbaka för ett efter-blekning- foto.

Har ni några frågor? Tveka inte att fråga!!

Här är en bild på Daywhite som vi använder oss av på vår klinik



Bilden är hämtad från Unident dentalprodukter: http://www.unident.se/extra/faq/?module_instance=2&action=question_show&id=1255&nid=2

Hoppas Ni får en mysig fredag!!

Första kulglassen ute i det underbara soli...

2012-03-21, 19:01:59 / Kategori:

Första kulglassen ute i det underbara soliga vädret! Härligt! Idag var vi på föräldrargrupp och vi pratade mest om smärtlindring och vi fick praktiskt öva på att ge bra massage! Ikväll blir det grillat :)


Igår fixade Richard med sin dator hela dag...

2012-03-18, 13:26:17 / Kategori:

Igår fixade Richard med sin dator hela dagen med hjälp av sin kusin. På kvällen blev det en spontanmiddag ihop med David & Elham - grillat kött, grillad lax och andra goda tillbehör :) det var mysigt! Idag får vi se vad som händer!


Första grillningen för i år :) vad gott de...

2012-03-14, 16:39:12 / Kategori:

img_4757 (MMS)

Första grillningen för i år :) vad gott det ska bli!!


Kan man pricka bättre än så?!

2012-03-14, 15:49:26 / Kategori:

img_0499 (MMS)

Kan man pricka bättre än så?!


Helt underbart ute! Välkommen våren :)

2012-03-14, 13:25:26 / Kategori:

img_1199 (MMS)

Helt underbart ute! Välkommen våren :)


Söndagsmyskväll!!

2012-03-11, 20:03:28 / Kategori:

img_1253 (MMS)

Söndagsmyskväll!!


Idag sydde jag en babyfilt... är det detta...

2012-03-08, 11:25:40 / Kategori:

img_6440 (MMS)

Idag sydde jag en babyfilt... är det detta som kallas " boa"?


Cute, is'nt it? :)

2012-03-07, 16:17:48 / Kategori:

img_3248 (MMS)

Cute, is'nt it? :)


Vardagsbetraktelser! Fina tulpaner i olika...

2012-03-06, 09:16:14 / Kategori:

img_6875 (MMS)

Vardagsbetraktelser! Fina tulpaner i olika sprakande färger som jag fick av mamma & Erik i helgen när de var på besök!


Hej! För ett par dagar sedan var jag med ...

2012-03-02, 15:29:02 / Kategori:

Hej! För ett par dagar sedan var jag med i en tävling på en mysig och jordnära blogg http://sofiaahlehjelm.blogspot.com/ Jag vann 3.e pris som var en nalle puh film & det blev jag väldigt glad för :) tack!! Idag är det så fint väder...varmt och klarblå himmel med sol som gör att alla vårkänslor har vaknat till liv!