Första dagen på jobbet!

2009-05-25, 19:08:58 / Kategori: Allmänt
Första dagen på jobbet! Det var mkt nytt o alla dessa nya intryck från alla håll :) Men skoj var det o jag längtar redan tills imorrn! Alla är ju så himla trevliga också o det är en skön o mysig stämning.

Jag skulle kolla på en lägenhet idag o jag hade bestämt en tid med en då o så ringde jag o då var det tydligen så att hon var i Trollhättan! Tjena liksom...o då sa hon att hon hade vart o väntat där, men att jag inte hade kommit, men tiden vi bestämde var 14.00 o jag ringde henne 14.10 flr jag hittade inte riktigt. Hur skumt var inte det. Mamma ringde vänersborgsbostäder och enligt dem så var den lägenheten redan uthyrd från o med 1 augusti så jag blev ju blåst kan man säga! Men mamma är ju bra o ha så hon kan ju sånt här hur man kan fixa saker på kort tid, så hon ringde till en annan som har hand om fastigheter o då fick jag gå o kolla på en lägenhet idag som låg i centrum den också! Det var en kanontrevlig tjej som hade den o ja, allt har gått så smidigt så jag har fått den lägenheten nu så gott som. Vi ska skriva kontrakt imorgon :D Wohooo säger jag bara, hur allt kan lösa sig så bra ändå fast det såg lite risigt till förut. TACK MAMMA!!!! :D Så imorrn ska jag träffa den tjejen o sen ska vi till fastighetsägaren o fixa med detta :) Kan inte tala om hur glad jag är för lägenheten var superfin o passade mig.

Det var nog allt det spännande som har hänt idag, fast en kortversion av den :P Annars skulle det ju ta lika många timmar o skriva som man har upplevt o det går ju inte :P

/ Kramis

Frissan med Sandra :P

2009-05-22, 17:48:55 / Kategori: Allmänt
Idag följde jag med Sandra till frissan! Hon skulle klippa o färga det!!! Jag satt i soffan o läste skvallerblaskor o sen var det en vänlig själ som frågade mig om jag ville ha lite kaffe medans jag väntade o det tackade jag ju inte nej till :) Hon var supertrevlig o passar in att jobba på ett sånt ställe - serviceinnriktad!!

Gick en sväng på stan för det tog längre tid än vi trodde för Sandra! Sen har jag ringt Lilla tavernan för att avboka en person till middagen o boka in två andra :P Lite krånglig måste man få lov o va ;)

Vi har nu fått ordning på abstractet tack vare en lärare som är expert på engelska så nu är C-uppsatsen inskickad o klar! Hoppas inte dem har nått att invända på nu då :P Men det lär ju alltid va nått ;)

Sen gjorde Sandra o jag en powerpoint som ska presenteras i och med examinationen av 2 patientfall på onsdag nästa vecka! Det blir nog bra det :D Vår är såå snygg. Samtidigt som vi gjorde detta hämtade vi programbladen som ska delas ut i kyrkan på tryckeriet o sen lämnade jag in alla kort som måste göras innan jag slutar! Vi cyklade sen till stan o lämpade av programbladen i kyrkan....btw så är dem rosa :P Det blev hur snyggt som helst! Sen gick vi en runda på stan!

Har packat ner lite kläder till i en banankartong :P Det går sakta men säkert! Ska väl städa lite också hade jag tänkt så man inte kommer hem till "hej-kom-o-hjälp-mig" liksom!!!

/ Kramis

Tvätt!

2009-05-21, 20:40:40 / Kategori: Allmänt
Nu är jag äntligen klar med tvätten o sen har jag packat 1 hel banankartong o börjat på 2 andra :P Allt ska ju ner nån gång liksom! Tittar just nu på ett program på tv som heter Fetman tog hennes liv det handlar om en 29-årig tjej som väger ~400 kg. Hon ska genomgå en magsäcksoperation. Detta är i USA!

Sen ska jag titta på Dirty Dancing 2! Har iofs sett den nåra ggr, men det var ju ett tag sen så jag kan ju se den igen ;)

/Kramis

Bananaskartongas

2009-05-21, 14:24:42 / Kategori: Allmänt
Var i affären o hämtade fler banankartonger :P Skulle ändå gå en promenad med Jakob dit för han skulle handla onyttigheter till helgen o tur att vi inte mötte Elin då :P eftersom de har en deal om att de ska sluta äta sånt...fick en flyttlåda av han också o sen en flaska vin för att jag tar examen o flyttar, skönt o bli av med mig ;) Haha!!! Tack så mkt Jakob!

Innan det så cyklade jag en timme o mötte Sandra på vägen 2 ggr :) Sen körde jag styrka här hemma! Det går riktigt bra med träningen nu känns det som.

Håller på o tvättar nu samtidigt som jag packar :) Dagens nöje :p

/ Kramis

C-uppsatsen almost totally done

2009-05-20, 18:02:14 / Kategori: Allmänt
Sandra o jag har vart såå duktiga denna veckan o tagit tag i detta med att korrigera C-uppsatsen efter feedbacken i måndags. Vi är nästan klara! Vi har ändrat allt förutom Abstract o vi bokade en person som jobbar med översättning på skolan. Så vi ska få hjälp med det på fredag :)

På fredag ska dessutom Sandra klippa o färga håret på DIVA o jag ska följa med :D Ska bli skoj!!! Sen ska vi till skolan o fixa det sista!!

Nu har jag packat en låda till ;) Oj, jag måste berätta. Idag ringde dem från Alvesta o ville boka två intervjutider med mig. Alvesta + Växjö, men jag har ju redan ett jobb nu så jag fick tacka nej till dem intervjutiderna. Sen ringde även personalansvarige/chefen på Vimmerby ftv o ville påminna mig om o skicka in en ansökan trots att han redan har min eftersom jag skickade den innan tjänsten kom ut på ams.se.

Har fixat mig ett intyg för att jag har vart aktivitetsledare för innebandy och aerobicinstruktör på HKIF. Högskolans idrottsförening. Det gick bra, tur det o sen lämnade jag tillbaks nyckeln dit också.

På fredag ska Sandra o jag förtidsrösta i biblioteket :P

Sen ska jag även försöka komma ihåg o lämna tillbaks bibliotekskortet o sen kopieringskor och passerkort!! Mycket o tänka på såhär innan man slutar skolan. Man vill ju helst inte glömma bort ngt!!!

/ Kramis

Sista gången på innebandy

2009-05-19, 22:54:25 / Kategori: Allmänt
Ikväll var det sista gången nånsin som jag spelar innebandy med tjejerna i HKIF. Jag gav allt jag hade nu så här sista gången eftersom jag inte ska spela mer. Nästa tisdag ska jag nämligen jobba så då kan jag inte vara med. Men jag får hitta nån annan träning är skoj till exempel dans.

Idag har Sandra och jag suttit på biblioteket i stort sett hela dagen o ändrat i vår C-uppsats! Det är bra med ändringar för då lär man sig ännu mer o arbetet blir desto bättre då. Vi har gått igenom ungefär hälften o ska fortsätta imorgon klockan 11.00. Funderar på att cykla på morgonen! Vi får se!!! Tänk att bara genom att få prata igenom saker o ting med någon annan gör att man får ett helt annat perspektiv på vissa saker! Det känns väldigt skönt...

Nu ska jag läsa vidare i min bok...jag har snart läst ut den :D Bara en bok kvar av serien sen :P Vad ska man sen läsa?! Nått tips kanske?

/ Kramis

Sunday and sunny day!!

2009-05-17, 16:57:45 / Kategori: Allmänt
Sandra o jag pluggade ute vid där hon bor!! Det tog inte så lång stund....så sen solade vi :D Hehe!! O gissa om jag har värsta randen nu, för vi om ju inte på att vi skulle ta av oss när vi satt vid utebordet där, näe....:P Så nu är jag rödbrun på armar o dekoltaget!!! Vi la oss på handdukar sen o öste på med musik från Sandras mobil :D Vi missade dock Norges låt som även var den låt som vann i årets Eurovision Song Contest som gick av stapeln i Moskva!!! Nästa år blir det med andra ord Oslo!!!



Bild på mig som Sandra har tagit med mobilkameran!!!

/ Kramis

Dunbollar i kanalen :D

2009-05-17, 10:13:02 / Kategori: Allmänt

När jag cyklade nu såg jag små dunbollar i gräset vid kanalen :D Så sockersöta dem var :D Ville ha med mig en hem :P Hehe!!!

Min träningsvecka har sett ut såhär;

          Mån: Sprang + styrka
          Tis:   Innebandy
          Ons. vila
          Tors: Cyklade 40 min
          Fre:  Cyklade 40 min + styrka
          Lör.  Cyklade 45 min (hårt)
          Sön: Cyklade 45 min + styrka

Äntligen kanske man får in en rutin på att träna :p Återstår att se!!!

Ska till Sandra o plugga klockan 11.00

/ Kramis


Dagen

2009-05-16, 22:55:25 / Kategori: Allmänt
Nu har Sandra o jag pluggat klart för idag.Vi var hemma hos henne mellan 11.00 och 15.30. Sen så åkte jag hem o fortsatte plugga. Skulle skriva in allt som vi hade kommit fram till att vi skulle opponera o ta upp angående Mia o Idas uppsats. Det är gjort nu!! Skönt! Sen kollade Sandra på vår uppsats o tydligen så har vi gjort fel. Carina, vår handledare bad oss ändra i ett stycke o nu har det blivit helt tokiigt! Men vi ska påpeka det själva o vi ska ändra det imorrn så vi slipper ändra det efteråt. Man måste ju gardera sig eller hur?!

Sandra har pysslat lite med programbladet som ska delas ut i kyrkan på examensdagen o detta blev resultatet;





Vi ska till tryckeriet nästa vecka. Antagligen på tisdag för att fixa med det. Vi ska ha ett rosa papper som är tonat o lite hårdare :D Blir nog toppen!!!

Sen har jag packat lite till. Fixat en lägenhet till som jag ska gå o kolla på, mamma hjälpte mig med det!!! Hon är så bra på sånt och det är ju toppen för hon är en guldklimp!!!

/ Kramis

/ Kramis

Cykling

2009-05-16, 09:36:13 / Kategori: Allmänt
Nu har jag cyklat, stenhårt :P Skönt var det!!! Ska träffa Sandra klockan 11.00. Vi ska va hemma hos henne! Får äntligen se klänningen hon ska ha på examensdagen. Vi ska prata om Ida o Mias uppsats. O sen ska vi gå igenom vad vi ska säga när vi ska presentera vår uppsats med en sammanfattning på en PowerPoint.

/ Kramis

Allting fixat till middagen

2009-05-15, 19:28:16 / Kategori: Allmänt

Mamma har hjälpt mig att ragga en lägenhet så den 25 maj när jag ändå är i Vänersborg ska jag passa på o kolla på den och om jag vill ha den så är den min :D Så bra!! Jag ringde o pratade med den tjejen som har den nu och hon var jättetrevilg. Hon pluggar tydligen i Trollhättan o förmodligen är det dit hon ska flytta :). Det bästa av allt är att lägenheten ligger centralt och att det är jättenära till jobbet. Sen så kommer jag få välja nya tapeter så dem ska tapetsera om där för det var tydligen slitet. Men köket ska tydligen vara fint!!! Jag fattar inte vilken flax jag har haft!!!

Pratade med mamma förut o min syrra kanske kommer på examensdagen ändå. Mamma betalar för resan o boendet, det är bara dilemmat med att stänga caféet eller inte. Eller fixa så ngn annan kan jobba den dagen. Jag håller tummarna för att hon kommer. I så fall blir det skitskoj :D

Idag pluggade Sandra o jag i biblioteket. Vi gjorde färdigt det sista fallet o det som är kvar att göra är en powerpoint till det o imorgon ska vi kolla igenom Ida o Mias C-uppsats o leta fel :p Mohaha!!! Hehe :P

Vi var även på stan o fixade det sista med lilla tavernan. Det blev ett bra pris som landade på 195:-/pers och då bjuder dem på efterrätt och dricka! Bra va! Sen var vi inne på Borett o kikade runt lite. Hittade massa av saker som jag vill ha när jag flyttar :P Ska bli så skoj att få göra om o så :) Massor av inspiration så ett tips om man saknar idéer så är det bara att gå in o kika i nån sån mysig butik!!!

Nu står det 4 bananlådor hemma hos mig packade o ready to go!!! Bara 6 kvar o även om man har tömt lite så syns inte det för det är ff en himla massa skit kvar för det :P Haha!!!

/ Kramis


Bäst före datum passerat :P

2009-05-14, 23:08:13 / Kategori: Allmänt
Sandra o jag jobbade i biblioteket med start 11.00 så vi hann träna lite innan vi skulle börja plugga. Vi höll på ända till 16.30 och första halvtimmen gick åt till att prata om annat för vi har ju trots allt inte träffats på några dagar nu :) Jag var lite seg, men antagligen för att jag var lite trött o då skämtade jag med sandra om att bäst före datumet för mig har passerat :P

Sandra fick sin klänning idag så hon har vart o hämtat den o till o med hunnit prova den o den satt tydligen som gjutet!!! :D Härligt att den blev bra :) Jag har inte sett den mer än på kort!

Jag ska börja jobba den 25 maj nu o det ska bli så härligt! Skönt att äntligen veta vart man ska flytta och så, men det är lite med blandade känslor man kommer lämna Kristianstad. Men det ska bli underbart också :) Imorgon ska Sandra o jag forstätta plugga och då ska det sista fallet bli färdigt o sen ska vi fixa lite med att läsa igenom arbetet som vi ska opponera på tills måndag. Därefter blir det fix med allt vad examen innebär. Vi ska till lilla tavernan och ordna med menypaketet och sen ska vi ordna program så att vi kan trycka upp ungefär 130st exemplar som ska delas ut till anhöriga i kyrkan. Det blir rosa papper :P Sandra ville det och jag har inget att säga emot det :P

Jag hann till o med cykla en runda på förmiddagen. Det blev en runda på 40 min. På iform.se finns det en bra sak nu och det är att man kan ha sin egen träningskalender där så man ser när man har tränat o så. Skitbra så jag har nu skapat en profil där. Kanske gör att motivationen att träna ökar då man blir taggade eftersom man kan skriva in det där efteråt. :P Vad vet jag... hehe!!!

/ Kramis


Update

2009-05-13, 19:43:58 / Kategori: Allmänt
Ingen update på bloggen den senaste veckan nästan!! Men ibland blir det så helt enkelt... Nu är jag solokvist igen!! Nu har jag iaf städat o tvätten är på G också. Bara disken som är kvar sen då :P

Igårkväll så åkte Richard o jag o fiska o sov under en stjärnklar himmel på liggunderlag, hur underbart som helst trots att det var lite kallt emellanåt :P Såg ett stjärnfall också o sen en satellit. Imorse vid 9.00 nappade en karp o den vägde 7 kg ungefär. Sen blev det ingen mer...men det kommer fler gånger :D

När vi åkte hem vid 13.00 idag så såg vi en älg vid vägen så vi stannade vid vägkanten o fotade den :D Det var en hona/ko tror jag det heter :P Fräckt var det :D Detta var strax innan Lönsboda!

Imorgon är det patientfall som gäller med Sandra i bibblan vid 11.00!! Ska bli skönt o få göra klart dem....Förresten så har hon vart i Karlskrona o kommer hem ikväll!

Här kommer lite update - bilder



Alingsås - Mjörn
Foto av: Mig själv - Richards kamera



Jag o Gösen på 6 kg






Båtplatserna vid fiskeklubben :D

/ KRAMIS



Finally

2009-05-07, 09:24:57 / Kategori: Allmänt
Igårkväll bestämde sig Richard att han skulle iväg o fiska nu på morgonen, så klockan var ställd på 4.45. Var totalt slut då, så trött :P Hehe! Men han blev väldigt pigg!!

Igår lämnade jag o Sandra äntligen in C-uppsatsen :D Det blir jättebra!! Alla lär ju få komplettera sen, men det är ju väntat! Vi gjorde en Powerpoint presentation medans vi ändå höll på med det. Sen började vi på de 2 fallen som ska lämnas in den 19 maj. Vi är nästan klara med det första fallet. Vi ska fortsätta idag är det tänkt :)

Tänk att nästan hela denna vecka snart är slut, redan torsdag :P

/ Kramis

Söndag!!

2009-05-03, 15:42:14 / Kategori: Allmänt
Nu har jag sett klart filmen The curious case of Benjamin Button. Det var en så otroligt fin film, men sorglig på samma gång. Den handlar om en pojke som föds som gammal o när han växer är han först väldigt gammal o sen blir han yngre med åren. Han träffar en tjej som bara är ett barn o han fattar tycke för henne, men sen går det hur många år som helst tills de tillslut träffas o blir tillsammans...de möts i mitten av deras liv o får en dotter. Sen ger sig Benjamin av o Daisy står ensam kvar! Efter ytterligare flera år har Daisy gift sig o Benjamin kommer tillbaks o han blir bara yngre o yngre. Men tillsut får han demens o då är han kanske runt 10 år. Han är en gammal man i en ung pojkes kropp. So sad, but a truly beutiful story!!


Idag har jag inte gjort alls mycket. Har städat lite, ska fortsätta med det sen också. Har bara plockat undan o sånt nu! Igår däremot var det sociala dagen. Först träffade jag Johannes o på kvällen var det fest hos Jakob. Det blev bara Jakob jag o Kalle, så vi gick o spelade bowling! Jag vann o fick en glass :P

Pratade med Sandra förut idag o jag skickade den nya versionen av arbetet till henne. Hennes Mikko hade läst arbetet o tyckte att vi skulle skriva Kristianstad with surroundings i abstractet istället för som Carina tyckte Kristianstad community...det passar inte riktigt, det sistnämnda menar jag då. Så det är ändrat nu :)

Nu vill jag nästan göra om min blogg igen för att den ska bli mer somrig o inte vara så dyster :P Haha, man vill ständigt ha förändring på ett eller annat sätt!

/ Kramis