Tandblekning

2012-03-23, 15:48:34 / Kategori: Allmänt
Tandblekning är en metod som är säkrast när den utförs av en legitimerad tandläkare eller tandhygienist. Det finns fler varianter att välja mellan: tandblekning med skenor hemma som framställs av tandläkare/tandhygienist eller klinikblekning med snabbt resultat med en Zoom-lampa.

Blekning med Zoom-lampa

Behandlingen tar ca 1,5 timme totalt med alla förberedelser och utförs på tandvårdskliniken. Kom ihåg att alla kliniker använder ej denna typ av blekningsmetod så ett tips är att ringa runt till olika kliniker och höra sig för vilken metod just de använder och kostnaden för behandlingen. Kostnaden för blekning får varje enskild person ståför själv och ingår inte i tandvårdens högkostnadsskydd.
Lampan används i kombination med en blekningsgel som appliceras på tänderna och resultatet kan bli upp till 8 nyanser vitare.

Först gör tandläkaren en färgtagning av den ursprungliga färgnyansen på tänderna, därefter skyddas tandkött och slemhinnor utav ett material som förhindrar att blekningsgelen som sedan appliceras skall komma i kontakt med tandkött/slemhinnor. Zoom-lampan bleker tänderna 3x20 min eller 3x15 min och bleker under denna tid tänderna.

Efter behandlingens slut har tänderna blekts upp till 8 nyanser vitare och tandläkaren/tandhygienisten har eventuellt tagit ett avrtyck för hemblekningsskenor som skickas med hem när behandlingen är klar.

Blekning med skenor hemma

Hemblekning sker med hjälp av individuellt anpassade skenor som framställs av en tandtekninker för att skenorna ej ska läcka ut blekningsmedel och sitta så tajt som möjligt omslutna kring varje tand.

Vid första esökethos tandläkare/tandhygienist säkerhetställs det att det ej finns någon tandsten och missfärgningar som kan tas bort med hjälp av andra metoder. Tänderna blästras oftast med bikarbonat & vatten samt poleras professionellt av tandhygienisten. Detta för att skapa en så bra förutsättning som möjligt inför den kommande blekningsbehandlingen. Ett foto tas på tänderna för att se tändernas färg innan blekningen. Därefter tas ett avrtyck för framställning av blekskenorna. Det tar ungefär en vecka innan blekskenorna är klara hos tandteknikern och då är kunden välkommen tillbaka för ytterligare ett besök som syftar till att kunden får instruktion i hur man bleker hemma. Tänderna poleras även vi detta tillfälle och kunden får efter avslutad behandling komma tillbaka för ett efter-blekning- foto.

Har ni några frågor? Tveka inte att fråga!!

Här är en bild på Daywhite som vi använder oss av på vår klinik



Bilden är hämtad från Unident dentalprodukter: http://www.unident.se/extra/faq/?module_instance=2&action=question_show&id=1255&nid=2

Hoppas Ni får en mysig fredag!!



KOMMENTARER

» NAMN
» E-POST

» URL

Kommentera inlägget här:

Kom ihåg mig?