Update

2011-01-30, 19:55:05 / Kategori: Allmänt
Klippt skuren är vad man kan sammanfatta denna vecka som gått. Det har varit fullt upp med klinikflytt större delen av veckan. Imorgon också! Det positiva är att Reidun o jag fick veta att vi får gå på tandhygienistdagarna vilket är oerhört häftigt!

Pratade precis med mamma o Erik. Han fick pluttar med mjölk. Åh, vad avundsjuk jag blev. pluttar är bland det godaste som finns!! Det är det som mamma rukar trycka ut i mitten av hålkakor ochsom gräddas för sig o blir en brödboll. Sååå så gott är det!

Har precis tränat o ska äta lite nu o titta på solsidan!! :)

So long!

Helgen

2011-01-23, 19:18:57 / Kategori: Allmänt
Igår var jag o tränade. Gick faktiskt helt okej. Gickäven en promenad till stan för att hitta en blomma tillvåra grannar som vi var judna på middag hos. jag hade ingen klocka med mig dit o helt plötsligt var klockan 03.48. Snacka om att man har skoj!! Vi åt en helt underbart god middag o sen spelade vi en massa spel. Såå skoj har jag inte haft på länge!! :)

Idag vaknade jag 11.00 o jag kan säga att det är väldigt ovanligt för att vara mig, jag brukar alltid gå upp vid kanske 8-9 på helgen trots att man vet att man kan sova ut. Upp o städa med en racerfart för idag skulle vi bjuda på fika o sånt. Det såg ut som ett bomnedslag men nu är det riktigt snyggt hemma. Ibland är det bra att det kommer nån för då får man i alla fall fart på städningen, vilket jag ofta tenderar att skjuta på alldeles för länge. Egentligen vill jag ju ha det snyggt omkring mig, men det går bara inte att hålla det så, undrar varför?! :P

Imorrn är det jobb igen. Förresten så blev det en liten promenad idag på en halvtimma ungefär. Skönt att komma ut lite i den friska luften!

So long!! ♥

Update

2011-01-20, 21:16:51 / Kategori: Allmänt
Just nu är det mycket som händer och pågår så därför har jag ärligt talat bara skippat att blogga denna vecka. But here´s an update;

Har: Precis borstat tänderna
Just nu: Längtar jag efter John B lund
Ska: Snart sova för imorgon är det freedag, men ska upp vid 05.00
Humör: Helt okej
Äter: Nada
Dricker: Inget
Bästa: Freeedag imorgon o en härlig helg stundar
Sämsta: What to say?!
Väder: Brrr...fucking cold again

Detta var en liten update alltså. Min syster ringde i veckan och berättade hur underbart det var i Thailand och vad de hade sett o hittat på. Jag är också sugen på en resa!! Nästa vecka är det klinikflytt! Spännande och förväntansfullt. Det ska bli såå skönt att få komma ner till de stora lokalerna :)

Tips!!
Använd eltandborste...kanske tandtråd också :P

KRAM o godnatt!!



Me

2011-01-12, 10:15:06 / Kategori:

dsc00457 (MMS)

Me


Monterad o klar!

2011-01-11, 21:10:46 / Kategori:

dsc00455 (MMS)

Monterad o klar!


Den nya soffan på väg att monteras!

2011-01-11, 19:57:06 / Kategori:

dsc00454 (MMS)

Den nya soffan på väg att monteras!


LIDO

2011-01-11, 19:50:54 / Kategori: Allmänt
Nu håller vi på att montera vår nya soffa som är inhandlad på Nordik i Partille. Så fort jag såg den så visste jag att den vill jag ha. Vi åkte o hämtade den idag o när vi ändå var i Göteborg passade vi på att äta på den Thailändska restaurangen/take away thaimat som är såå god så det finns inte. Har ni inte provat den så try it. Ni kommer inte att bli besvikna. Den ligger i området Björkekärr o heter Phi Phi Takeaway. Mums!

Bild på resultatet kommer att läggas uppså fort vi har monterat klart, vilket lär ta ett tag för vi har precis börjat. Slängt ut granen har vi också gjort. Bättre sent än aldrig :P

Hoppas ni får en fortsatt trevlig tisdagkväll!

9 Januari

2011-01-09, 09:05:04 / Kategori: Allmänt
Idag har min syrra vart i Thailand en vecka. Hoppas de har det gött där :) Jag hoppas på att få se många bilder när de kommer hem.

Innan mamma o Erik skulle bege sig hem till Linköping igen, fikade vi på ett gammalt café vid namn Violas. De hade jättegoda kärleksmums där o självklart gott kaffe. Efter fikabesöket åkte vi först till MIO o kollade. Mamma ville kika på lampor,men det slutade med att de gick därifrån med en nyinköpt spegel som de har saknat hemma. Därefter blev det en tur till Second Hand affären Vinden o kollade runt. Det fanns dock ingenting som föll oss i smaken just då, men det finns ju fler Lördagar.

Vid lunchtid åkte de hemåt Linköping o vi åkte en sväng till Göteborg för vi skulle inhandla canvasdukar som ni redan har sett bilder på hur det blev. Jag älskar att pyssla, men det är nog ingen nyhet!

Idag skall jag försöka satsa på att komma iväg o träna!

Kram

Najs

2011-01-08, 20:46:46 / Kategori:

dsc00450 (MMS)

Najs


Mina nya tavlor!

2011-01-08, 20:34:24 / Kategori:

dsc00451 (MMS)

Mina nya tavlor!


Pysslar

2011-01-08, 19:20:12 / Kategori:

dsc00449 (MMS)

Pysslar


Plump

2011-01-07, 21:44:24 / Kategori:

dsc00448 (MMS)

Plump


Friday and not the day off

2011-01-07, 21:41:32 / Kategori: Allmänt
Idag har varit en ganska hektisk dag. Vi var 2 sköterskor o så jag på jobbet till 2 tandläkare, varav den ena är van att jobba i två rum. Detta samtidigt som vi skulle svara i telefon o vara behjälpliga o receptionen. Vi överlevde kan jag säga och jag tycker att vi gjorde ett strålande jobb idag. Vi kompletterade varandra så bra att det gick som smort hela tiden. Härligt när det är så. Jag har en rolig historia som har uppskattats ganska mycket på jobbet, dock är det inte jag som har hittat på den och inte heller jag som kom till jobbet med den. Här kommer den i alla fall;

" En familj sitter runt middagsbordet och sonen frågar om han kan få ställa en fråga. Pappan svarar.- Ja visst, fråga på bara.
Den unga mannen frågar sin pappa.
- Pappa, hur många olika typer av bröst finns det?
Pappan blir lite förvånad, men svarar.
-Jo,min son, det finns tre sorters bröst. I 20-årsåldern har kvinnan bröst som meloner, runda och fasta. Runt 30-40- årsåldern är brösten som päron, fortfarande fina men lite hängiga. Efter 50 blir brösten som lökar.
-Lökar?
-Ja, när du ser dem får de dig att börja gråta.

Detta utlägg fick både modern och dottern att se rött, så dottern frågar.
-Kan jag ställa en personlig fråga mamma? Hur många typer av penisar finns det?
Mamman blir lite förvånad, men ler, tittar på sin man och svarar.
-Jo, min dotter, en man går igenom tre faser. I 20-årsåldern är en mans penis som en ek, ståtlig och hård. Runt 30-40-årsåldern är penisen som en björk, flexibel men pålitlig. Efter 50 blir penisen som en julgran.
-Julgran?
-Ja, död från roten och kulorna hänger där bara som dekoration.

Detta är nog vad man kan kalla en FREDAGSFRÄCKIS!!

Nu ikväll har vi och mamma & Erik ätit middag ihop och det blev inte mindre än potatisgratäng med fläskkarré och sallad. Mycket gott!! Därefter blev det kortspelet PLUMP. Erik vann o jag kom tvåa, mamma trea o Richard fyra.

Hoppas ni får en fortsatt trevlig kväll!! ♥

Ljuvlig sallad!

2011-01-06, 18:03:28 / Kategori:

dsc00447 (MMS)

Ljuvlig sallad!


TIME FOR DINNER

2011-01-06, 16:23:08 / Kategori: Allmänt
Snart kommer mamma o Erik hit o då ska vi laga lite god mat tillsammans. Det blir hemmagjorda revensspjäll med sallad o vitlöksbröd. Till detta serveras det väl kyld cider. Ska bli otroligt gott, börjar bli hungrig nu.

By the way så var jag o körde passet jag snackade om på gymmet. Det blev cykling 40 min o styrka 15 min. Känns skönt när man får ta ut sig o bli sådär härligt svettig!

Det får nog bli lite kortspel ikväll, man får ju passa på när man inte är bara två utan faktiskt fyra så det kan bli ett riktigt spel av det. Kanske blir det plump, 500 eller Vist.

Nu ser min blogg lite ut som mitt jobbs färger. Orange och turkos. På jobbet har vi Turkosa pikétröjor med vår orangea logotype på. Nu är det förresten nedräkning tills vi får flytta o börja jobba på den nya kliniken.

I wish you all a pleasent evening!

GRATTIS DAN på din födelsedag! Hoppas du får en fin dag!!

See ya!

MAKEOVER

2011-01-06, 13:24:19 / Kategori: Allmänt
Nu har jag gjort om min blogg!! Har varit ute här o letat efter canvastavlor som man kan måla på själv, men utan framgång tyvärr. Det får bli att åka in till Götet någon dag istället för där vet jag att dem har på ett antal ställen.

Hoppas Er dag har varit bra. Ska snart iväg o träna tror jag :P Man ska aldrig berätta sånt i förvägför då blir det nästan aldrig av känns det som.

Enjoy the new blog, hope you like it!  ♥


5-6 januari

2011-01-06, 10:40:23 / Kategori: Allmänt
Var o tränade på gymmet innan jobbet igår. Cyklade 40 minuter och körde mage. Är ganska stolt över mig själv...nu gäller det bara att inte tröttna på detta nu!!

Snart kommer mamma o Erik till mig, det ska bli jätteskoj. Det var inte så längesedan vi sågs, men det känns mycket längre!

Nästa månad funderar jag på att köpa The Sex And The City Box med alla avsnitt. De är såå bra!! Alla kommentarer är helt grymma...Exempel på detta är;

"I heard the weather this morning and I did´nt hear anything about a shitstorm!"

See ya ♥

Yeeeesss

2011-01-04, 20:47:57 / Kategori: Allmänt
Jag gjorde det!! Jaaaa, jag masade mig iväg till gymmet i alla fall, fast jag egentligen inte hade motivation till det. Det handlar om att kunna göra träningen kul o då ser man automatiskt fram emot att få träna. Men det är svårt att göra träningen till en rolig del. Har ni några TIPS??

Ikväll blir det en sen middag. Det blir stekt kyckling med Bonjour cuisine scarlottenlök o gräslök med pastafjärilar till. Till efterrätt blir det lite chokladglass.

Hade inte med mig någon lunch till jobbet idag så det blev en banan till lunch idag. I KNOW - BAD STUFF!! Inget bra att bara äta en banan. Appropå detta ämne med bananer så var det en het diskussion på jobbet om just bananer. Det var vid frukostfikat som ämnet kom upp då en av kollegorna ville ha en banan. På fruktfatet fanns det bruna bananer som var lite äldre o sen nya fräscha gula o alldeles perfekta bananer. Kollegan bad om en gul banan´o det fick hon också av en annan kollega som satt i närheten av fruktfatet. Helt plötsligt startar den heta diskussionen...en annan kollega sa " man måste äta upp de äldre bananerna före" Då sa kollegan med den gula bananen i handen att hon inte tycker om bruna bananer. "Det är väl inget fel på dem" -får hon till svar, varvid kollegan som sitter vid fruktfatet utbrister "men om du tycker om bruna bananer så mycket kan väl du äta dem till lunch tillsammans med din fil!!" Det roligaste av allt är att efter lunch är dem bruna bananerna BORTA!! Sen kommer ytterligare en person o är med i diskussionen efter ett antal timmar o förespråkar om hela den process det tar för en banan att komma till Sverige genom import för att man sedan bara ska slänga bort dem.

Diskussionen pågår o sterilen o runt om hela dagen. Man kan ju nästan undra om det inte är något annat som ligger bakom denna diskussion, men att det uttrycker sig som detta iställetför att ta den riktiga diskussionen på allvar o rensar luften?!

See ya later alligator!!

Back to reality

2011-01-04, 16:29:32 / Kategori: Allmänt
Nu är det verkligen tillaks till verkligheten igen. Första jobbdagen börjar med att man måste köra en timme lite drygt för att komma till jobbet påsnömoddig o slirig väg. Väl på jobbet kommer min chef till mig o säger att vi måste lägga om tiderna nu när jag går upp på 100%. Egentligen skulle schemat ha börjat igår, men jag var ju ledig igår! Som tur var såg vägarna bättre ut påväg hem :) Undrar om man orkar eller rättare sagt hittar motivationen till att gåtill gymmet idag?! Egentligen har jag ingen lust, men det är nödvändigt!

Jag vill göra om min blogg, men vet inte riktigt hur jag ska klara av det. Jag kan inte detta med programmering för fem öre. Jag vill nog köra på en neutral bakgrund o bara ha den helt simpel liksom. Vi får se om jag klarar detta eldprov... Wish me luck!!

Nu är det hög musik som o på med städhandskarna! Här skall röjas undan ganska så mkt!! Fast nu ringer mamma ser jag. Får se vad hon har på hjärtat!!

Kram

Pyttipanna på gång!

2011-01-03, 16:31:44 / Kategori:

dsc00446 (MMS)

Pyttipanna på gång!


3 januari

2011-01-03, 14:53:12 / Kategori: Allmänt
Imorgon är det tillbaks till det verkliga livet med alla måsten och krav man har på sig. Dags för jobb med andra ord!! Men det är inte imorgon ännu, det är fortfarande måndag 3 januari, vilket betyder ledig dag o tid för att ta det lugnt, stressa ner o koppla av. Nu är jag trött på alla julsaker, inte för att jag har pyntat så mycket i år. Nästa år tror jag att jag ska börja redan första advent med att plocka fram lite saker. Det var ambitionen julen 2010 också, men det lir sällan som man har tänkt sig. Julgranen kom på plats bara några dagar innan julafton.

Har precis varit ute o gått en sväng o handlat. Det är ganska bra motion med att bära en matkasse i vardera hand o gå hem. Det är alltid lite pinsamt när påsen liksom åker nedåt när man är på väg att packa den andra påsen o vips ligger det en citron o en advocado på golvet vid kassan. Men som tur är finns det helt underbart snälla och goa människor o jag fick hjälp av en tjej som plockade upp demåt mig. Tack snälla!

Annars har jag förberett maten ikväll. Det blir hemmagjord pyttipanna där jag har kokat potatisen redan så att det blir lättare att steka den. Nedan ser ni receptet;

Hemmagjord pyttipanna
  • 1-3 lökar (gul & röd)
  • Färska champinjoner
  • Skinka (denna gången blir det rester av julskinka)
  • Viltkorv
  • 7-8 potatisar
Stek löken i lite smör tillsammans med de hackade champinjonerna tills det blir en fin brun stekyta på svampen. Hällöver i en annan bytta medans du steker potatisen, skinkan och korven. Blanda nu tillsammans allt i stekpannan och låt vara på en ganska svag värme o rör om ibland. Sist kan man ha i, för den som är intresserad, lite mer hackad lök som blir lite rå. Gott som tusan!!

Det bästa med att laga pytt är att man kan dra i vad som helst o det blir ändå gott!! Enjoy! :)

See ya!

Snöglitter

2011-01-02, 22:53:01 / Kategori: Allmänt
Vad kan vara skönare än en långpromenad i solen o snön o gå på isen som ligger på Mjörn?! Helt underbart har det varit idag. Känner dock att jag fortfarande har ont i halsen. Det bryter liksom aldrig ut. Vi hade med oss matsäck ut o det känns alltid härligt att kunna äta ute i det fina vädret o njuta för fulla puckar. Hoppas Ni alla har haft en lika fin dag som jag har!

Tittade i lite inredningstidningar ikväll o nu har jag fått inspiration till vad mitt nästa projekt är för att kunna förgylla vardagsrummet o få lite liv på väggen. Hittade en text som var så klockren o den tänkte jag skriva eller rättare sagt använda mig utav schabloner som jag duttar färg på så att texten blir någorlunda fin också. Kan vara en smart idé. Underlaget får bli en uppspänd canvasduk. Lite shabby chic stuk blir det, men ändå stilrent o snyggt o "inne". Det är kul att göra egna saker för då vet man att man har lagt ner lite omtanke bakom idén. Visst kan man köpa saker istället, men vad är det för kul med det. När man pysslar själv ser man hur sakerna sakteliga växer fram o bara det är en del av charmen. ♥

Ha en fortsatt trevlig söndagskväll!!


2 januari

2011-01-02, 09:51:17 / Kategori: Allmänt
Det är en mycket speciell dag idag, som skall firas med att bara ha det mysigt o ta en massa foton. Solen lyser från en klarblå himmel o det är ett riktigt vinterlandskap här. Vi får hoppas på att det fortsätter att vara sådana här vintrar med många minusgrader o snö i mängder. Trots att det är besvärligt för alla som kör bil o pendlar till och från jobbet så är det helt fantastikt fint. Det får inte glömmas bort!

Vaknade med att jag hade ont i halsen. Tror det är dags att göra lite te. Te är någonting som jag i stort sett bara dricker när jag är sjuk och har ont i halsen. Hoppas det går över snart.. Idag åker min syster o hennes familj till Thailand och ska vara borta i 10 dagar. Försökte få tag på henne på nyårsafton,men jag antar att hon har haft fullt upp med att packa o få i ordning alla barnens väskor också. Jag får önska dem en härlig resa och hoppas på att de får fint väder så att de kan njuta o bara vara.

Ett bra citat kommer här:

" Do not allow others to make your path for you. It is your road and yours alone. Others may walk with you, but no one can walk it for you."


1 januari 2011

2011-01-01, 12:02:32 / Kategori: Allmänt
Jag sitter just nu o funderar över vart man kan hitta kurser som man kan gå, eller en hobby! Jag vill kunna utvecklas o ha en möjlighet att umgås med andra. Nu har det gått ganska lång tid då jag har bott här sedan studietiden i Kristianstad tog slut o har fortfarande inte hittat några att umgås med. Emellanåt känns det väldigt trist faktiskt. Men nu ska vi inte deppa över det. Vill man något får man ta tag i det själv!! Så enkelt är det ju...just face the facts!

Undrar hur många gånger man kommer att skriva fel datum nu när det är 2011 istället :P

See ya later alligator!